Zoeken

Droom verblijfsvergunning verandert in nachtmerrie voor Marokkaanse vrouw

29 september 2024 - 13:00 - Marokko

©

Een Spaanse man, directeur van een adviesbureau voor migranten in Melilla, is gearresteerd op verdenking van oplichting. Hij zou een Marokkaanse vrouw 5000 euro hebben gevraagd met de belofte haar te helpen bij het verkrijgen van een Spaanse verblijfsvergunning.

De feiten dateren uit november 2019. De vrouw betaalde de man het bedrag, maar hij kwam zijn belofte niet na en weigerde het geld terug te geven, ondanks herhaalde verzoeken. Uiteindelijk deed de vrouw op 5 september 2024 aangifte bij de politie in Melilla.

Lees ook: Spanje schrapt "gouden visum", ook gevolgen voor Marokkanen

Omdat ze zelf niet over de juiste papieren beschikte om naar Melilla te reizen, gaf ze een vriend volmacht om namens haar aangifte te doen. De zaak werd overgedragen aan de eenheid die zich bezighoudt met illegale immigratie en valse documenten (UCRIF). Na onderzoek werd de Spaanse zakenman gearresteerd op verdenking van oplichting.

Lees ook: Marokkaanse zakenvrouw veroordeeld voor mensenhandel

Het is niet de eerste keer dat de man in aanraking komt met de politie. Hij is al twee keer eerder gearresteerd voor soortgelijke feiten. Het dossier is nu overgedragen aan de rechterlijke macht, die zal beslissen over zijn lot.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team