Zoeken

Verkoop elektrische auto’s in Marokko verloopt moeizaam

26 augustus 2024 - 23:50 - Marokko

©

Marokkanen beginnen langzaam maar zeker elektrische auto’s te omarmen. De verkoop van dit type voertuig is vorig jaar aanzienlijk gestegen, maar blijft nog ver achter bij de Europese cijfers.

Volgens recente cijfers van de Vereniging van Auto-importeurs in Marokko is de verkoop van elektrische auto’s in 2023 verdubbeld tot 463 stuks. Een flinke sprong die de groeiende belangstelling van Marokkanen voor dit soort auto’s aantoont. Deze positieve trend is vooral te danken aan het steeds bredere aanbod van elektrische modellen, aldus de organisatie.

Lees ook: Met een elektrische auto naar Marokko, gaat dat?

Naast de toename van het aantal beschikbare modellen draagt ook de voortdurende steun van de Marokkaanse overheid aan deze sector bij aan de groei. De overheid voert stimuleringsmaatregelen in, zoals belastingvoordelen, om investeerders aan te trekken. De nog altijd hoge prijs van elektrische auto’s en het beperkte aantal laadpunten vormen echter nog steeds obstakels voor een grootschalige acceptatie.

De verwachting is dat de verkoop van elektrische auto’s in Marokko dit jaar verder zal stijgen. Er wordt ook gerekend op een uitbreiding van het openbare laadnetwerk en de introductie van nieuwe modellen tegen concurrerende prijzen, wat de vraag verder zou moeten stimuleren.

Lees ook: Marokkaanse overheid: "elektrische voertuigen geen optie"

Over het geheel genomen liet de Marokkaanse automarkt vorig jaar een gemengd beeld zien. Het totale verkoopvolume bereikte 161.504 stuks, een lichte stijging van 0,1% ten opzichte van 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team