Zoeken

Vervuild drinkwater voor inwoners Casablanca

15 augustus 2024 - 13:00 - Marokko

©

Inwoners van de chique wijk Belvédère in Casablanca hebben al meer dan anderhalf jaar te kampen met vervuild drinkwater. Ondanks talloze klachten bij waterbedrijf Lydec is er nog steeds geen oplossing.

De problemen begonnen in februari 2023, toen er stinkend water uit de kranen kwam in de Rahal Ben Ahmed straat. Lydec probeerde het probleem aanvankelijk op te lossen door nieuwe afvoerleidingen aan te leggen, maar dit bood slechts tijdelijk soelaas. Sinds april zijn er werkzaamheden gaande om de oude leidingen te vervangen, maar dit heeft de situatie alleen maar verergerd.

Lees ook: Water afgesloten in Casablanca

Bewoners zijn nu gedwongen om dagelijks honderden liters water te kopen om te kunnen drinken, koken en zich te wassen. Ze voelen zich in de steek gelaten door Lydec en maken zich zorgen over mogelijke gezondheidsrisico’s door het vervuilde water. Ondanks herhaalde klachten bij Lydec-kantoren in Diouri en Aïn Sebaâ is er nog geen reactie gekomen.

Lees ook: Water tijdelijk afgesloten in regio Nador

De situatie zorgt voor veel frustratie en onzekerheid bij de bewoners van de Rahal Ben Ahmed straat. Ze hopen dat Lydec snel met een structurele oplossing komt, zodat ze weer kunnen vertrouwen op schoon drinkwater uit de kraan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team