Zoeken

Jong voetbaltalent Ayyoub Bouaddi onder druk

7 oktober 2024 - 08:50 - Sport

©

De 17-jarige voetballer Ayyoub Bouaddi staat voor een belangrijke beslissing: voor welk land gaat hij spelen, Marokko of Frankrijk?

De talentvolle speler van Lille OSC heeft een uitnodiging ontvangen om voor Frankrijk onder 20 te spelen, maar ook de Marokkaanse voetbalbond wil hem graag inlijven bij de nationale ploeg. Bouaddi, wiens ouders Marokkaans zijn maar die zelf in Frankrijk is geboren, moet nu kiezen tussen de twee landen en hun sportieve ambities.

Lees ook: Strijd Marokko-Europa voor binationals verhevigt

De keuze van Ayyoub Bouaddi wordt met spanning afgewacht door zowel de Marokkaanse als de Franse media en supporters. De druk vanuit beide kampen is hoog en kan van invloed zijn op zijn uiteindelijke beslissing. Welke keuze hij ook maakt, het zal ongetwijfeld zijn verdere voetbalcarrière bepalen.

Lees ook: Osame Sahraoui kiest definitief voor Marokko, Noorwegen teleurgesteld

De interesse van Frankrijk en Marokko in Ayyoub Bouaddi komt voort uit zijn sterke prestaties bij Lille OSC, met name tijdens de wedstrijd tegen Real Madrid die Lille met 1-0 won. Zijn talent wordt alom geprezen. "Hij heeft laten zien wat hij in huis heeft. We kennen zijn potentieel en zijn talent. Hij is een intelligente jongen en kan op dit niveau spelen. Hij moet zich nu bewijzen, maar ik maak me daar geen zorgen over", aldus zijn trainer Bruno Génésio na de wedstrijd tegen Real Madrid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team