Zoeken

Vrouw met as van vader aangehouden op vliegveld Fez

21 oktober 2024 - 18:00 - Marokko

©

Een Marokkaanse vrouw met de Spaanse nationaliteit is aangehouden op het vliegveld van Fez. De douane vond tijdens een routinecontrole een fles met de as van haar overleden vader in haar bagage.

De vrouw was onderweg van Barcelona naar Fez en wilde de as van haar vader, die twee weken geleden is overleden, begraven in haar geboortestreek in Marokko.

Lees ook: Schandalige procedure voor repatriëring overleden Marokkanen

De douane nam de fles in beslag voor onderzoek en ontdekte dat het om de as van de vader van de vrouw ging. Volgens Assabah was de vrouw zich niet bewust van de strenge regels rond het invoeren van as van overledenen in Marokko. Het transport van as naar Marokko is aan strikte wetgeving gebonden.

De vrouw is overgedragen aan de politie voor verder onderzoek. De politie zal nagaan waarom de vrouw geen toestemming heeft gevraagd aan de autoriteiten om de as in te voeren, zoals vereist is volgens de Marokkaanse wetgeving. Het is nog onduidelijk of de vrouw voor de rechter moet verschijnen of dat ze een straf krijgt voordat ze de as van haar vader terugkrijgt.

Lees ook: Familiedispuut over crematie Marokkaan in Franse rechtbank

Het is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt op een Marokkaans vliegveld. In 2018 werd een Marokkaanse vrouw die in Duitsland woonde aangehouden met de as van haar vader. Ook zij wilde de as in Marokko begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team