Zoeken

De vuile oorlog van Algerije tegen Marokko

4 oktober 2024 - 22:10 - Marokko

©

Algerije voert een online oorlog tegen Marokko, "de vijand die ze overal zien", door een leger van "elektronische vliegen" in te zetten. Deze online trollen overspoelen sociale media met nepnieuws om de publieke opinie te beïnvloeden.

Algerije probeert Marokko te schaden door een leger van online trollen in te zetten om sociale media te overspoelen met valse informatie over het koninkrijk. Ze willen de nationale en internationale publieke opinie beïnvloeden en doen geloven dat "de vijand die ze overal zien" een arm land is dat op de rand van de afgrond staat, meldt Assahifa.

Lees ook: Algerije voert "oorlog van geruchten" tegen Marokko

Officieren van de Algerijnse inlichtingendienst zijn speciaal getraind om deze aanvallen uit te voeren en hebben enorme middelen gekregen om influencers, journalisten en beheerders van populaire pagina’s op sociale media te rekruteren, zowel Algerijnen als andere Arabieren, om de publieke opinie te sturen.

Lees ook: Marokkaanse persbureau getroffen door cyberaanval, Algerije verdacht

Deze "elektronische vliegen" gebruiken Marokkaanse namen en bijnamen om hun nepnieuws geloofwaardig te maken, aldus het tijdschrift. Deze online oorlog "is in 2020 echt opgelaaid na de gebeurtenissen in El Guergarate, een jaar nadat Saïd Chengriha het bevel overnam van Ahmed Gaïd Salah". Voorbeelden van nepnieuws zijn berichten (foto’s en video’s) die werden geplaatst tijdens de gebeurtenissen in Fnideq met als bijschrift dat Marokkanen massaal het land ontvluchten en dat de "val" van het koninkrijk is begonnen. De huidige stafchef van het Algerijnse leger, Saïd Chengriha, zou de aanstichter zijn van deze cyberoorlog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team