Zoeken

Waarschuwing voor Brazilian Blowout, ook in Marokko

19 oktober 2024 - 09:40 - Marokko

©

Het Franse gezondheidsagentschap Anses slaat alarm over haarproducten die worden gebruikt voor de Braziliaanse keratinebehandeling. Deze producten bevatten glyoxylzuur, een ingrediënt dat mogelijk schadelijk is voor de nieren.

Sinds begin dit jaar zijn er in Frankrijk vier gevallen van acuut nierfalen gemeld na het gebruik van deze producten. Een van de slachtoffers ligt nog steeds in het ziekenhuis. De ’Braziliaanse Blowout’ is een populaire behandeling om haar glad te maken en is ook in Marokko een veelgevraagde behandeling bij kappers.

Lees ook: Gezondheid Marokkaanse scholieren in gevaar

Het Franse ministerie van Volksgezondheid raadt aan om het gebruik van deze producten tijdelijk te staken, zowel door kappers als particulieren. Later dit jaar worden de resultaten van een uitgebreid onderzoek naar de effecten van glyoxylzuur verwacht.

Lees ook: Namaakcosmetica, tikkende tijdbom voor Marokkaanse vrouwen

Het is niet de eerste keer dat haarproducten onder vuur liggen. Regelmatig worden producten bekritiseerd vanwege de aanwezigheid van mogelijk schadelijke stoffen, zoals allergenen, irriterende stoffen en hormoonverstoorders. Deze stoffen kunnen via de hoofdhuid in het bloed terechtkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team