Zoeken

Walid Regragui’s masterplan: van Afrika Cup naar WK-glorie

6 september 2024 - 17:10 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui ziet de aankomende Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Gabon als meer dan alleen een opmaat naar het continentale toernooi in 2025.

Regragui beschouwt het duel als een cruciale stap in de voorbereiding op de WK-kwalificatie die in maart 2026 van start gaat. "Deze wedstrijd helpt ons om onze progressie te meten en onze effectiviteit te verbeteren," aldus Regragui.

Lees ook: Marokko-Gabon: om hoe laat en op welke zender?

Het Marokkaans elftal heeft de afgelopen tijd moeite gehad om kansen om te zetten in doelpunten. Walid Regragui hoopt dat een volledige selectie en een goede voorbereidingsweek de oplossing bieden. Ook de bronzen medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Parijs maken deel uit van de selectie. "De spelers die de Olympische Spelen hebben gespeeld, blijven zich ontwikkelen," zegt Regragui. "Maar het A-team is een ander niveau. Toch heb ik vertrouwen in deze groep, er is concurrentie. Alles staat op groen om ons doel te bereiken."

Lees ook: Vijf doden bij horrorcrash na huwelijksaanzoek in Marokko

Walid Regragui verdedigt ook zijn keuze voor bepaalde spelers die het moeilijk hebben bij hun clubs. "Het belangrijkste is dat de spelers regelmatig spelen. Ze hebben oplossingen gevonden. Ik wil gelukkige spelers die hun niveau hebben teruggevonden." Hij benadrukt dat hoewel deze spelers niet bij de absolute topclubs spelen, ze wel bij goede clubs zitten en dat het belangrijkste is dat hun transfersituatie is opgelost.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team