Zoeken

Marokko: lastige keuzes voor cruciale Afrika Cup-kwalificaties

26 augustus 2024 - 16:20 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft zijn handen vol aan de selectie van het Marokkaans elftal voor de aankomende Afrika Cup-kwalificatiewedstrijden tegen Gabon en Lesotho. De definitieve lijst wordt op 28 augustus verwacht, vlak voor de start van het trainingskamp in Rabat op 2 september.

Naast de gevestigde namen zullen er naar verwachting ook enkele jonge talenten worden opgeroepen, waaronder mogelijk Osama Sahraoui (Lille), Adam Aznou (Bayern München), Khalil Fayad (Montpellier) en Youssef Lakhdim (Real Madrid). Of zij direct aansluiten bij het trainingskamp of eerst nog bij hun clubs worden gevolgd, is nog onduidelijk.

Lees ook: Walid Regragui kampt met luxeprobleem

Walid Regragui staat voor een lastige keuze. Hij moet een balans vinden tussen de spelers die schitterden op de Olympische Spelen in Parijs en de ervaren internationals die weer in vorm zijn bij hun clubs, zoals Selim Amallah (Villarreal) en Sofyan Amrabat (Fiorentina). De wedstrijden tegen Gabon en Lesotho zijn cruciaal voor de kwalificatie voor de Afrika Cup, die in 2025 in Marokko wordt gehouden. De druk is hoog en Regragui zal alles op alles zetten om met de sterkst mogelijke selectie aan de start te verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team