Zoeken

Walid Regragui niet blij ondanks ruime zege Marokko

14 oktober 2024 - 08:50 - Sport

©

Het Marokkaanse voetbalelftal heeft een klinkende overwinning behaald op de Centraal-Afrikaanse Republiek. In de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup 2025 wonnen de Atlas Leeuwen met 5-0. Ondanks deze ruime zege, waarmee Marokko de leiding in groep B verstevigde, uitte bondscoach Walid Regragui kritiek op zijn spelers.

Hoewel Regragui tevreden was over de algehele prestatie, stoorde hij zich aan de technische fouten die zijn spelers in de tweede helft maakten. "Ik heb vandaag veel positieve dingen gezien, maar in de tweede helft slopen er veel technische fouten in", zei hij na afloop. Volgens de bondscoach kwam dat waarschijnlijk doordat sommige spelers na de rust - bij een 4-0 voorsprong - al met hun gedachten bij hun club zaten.

Lees ook: Marokko-Centraal Afrika uitverkocht in Oujda

Walid Regragui was wel te spreken over het debuut van Youssef Belammari en Jamal Harkass. "Dit was het juiste moment om Harkass en Belammari een kans te geven. Ze waren serieus en integreerden goed in de groep. Ik ben blij met hen, want ze hebben laten zien dat ze iets extra’s kunnen brengen."

Lees ook: Atlas Leeuwen scherpen strategie aan voor confrontatie met Centraal-Afrika

Door de overwinning staat Marokko met 9 punten bovenaan in groep B, voor Gabon (4 punten), de Centraal-Afrikaanse Republiek (3 punten) en Lesotho (1 punt). De returnwedstrijd wordt dinsdag gespeeld in Oujda, waar veel supporters zaterdag aanwezig waren om hun team aan te moedigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team