Zoeken

Walid Regragui: "Risico’s nemen tot de Afrika Cup"

12 september 2024 - 18:50 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui heeft nieuwe doelen gesteld voor zijn team in aanloop naar de hervatting van de WK-kwalificatiewedstrijden in maart volgend jaar. Hoewel Marokko zich al heeft geplaatst voor de Afrika Cup in eigen land in 2025, wil Regragui de komende maanden gebruiken om zijn ploeg verder te ontwikkelen.

Tijdens een persconferentie in Agadir benadrukte de bondscoach het belang van het geven van speeltijd aan alle spelers. "Het idee is om iedereen de kans te geven zich te laten zien, zodat we een goede evaluatie kunnen maken na deze interlandperiode in september," aldus de bondscoach. "We willen ons nu focussen op de Afrika Cup en hebben tot maart de tijd om ons voor te bereiden. Dat is niet lang, dus we moeten scherp blijven."

Lees ook: Walid Regragui’s masterplan: van Afrika Cup naar WK-glorie

Regragui is op zoek naar de juiste balans tussen aanvallende kracht en defensieve stabiliteit. "We willen verschillende tactieken uitproberen op het middenveld en in de aanval," legde hij uit. "Op dit moment is het belangrijk om geen aanvallend talent op te offeren voor meer verdedigende zekerheid. In de toekomst kunnen we misschien een minder aanvallende middenvelder inpassen, maar nu nog niet. We kunnen ons nog fouten veroorloven tot aan de Afrika Cup, risico’s nemen, vooral in de aanval, want dat helpt ons om onszelf te ontdekken."

De bondscoach reageerde ook op kritiek over zijn wisselingen in de basisopstelling. "Mensen willen een vaste, stabiele basis zien. Ik ben bescheiden genoeg om te erkennen dat er kritiek was op het feit dat ik altijd dezelfde spelers opstelde. Maar om nieuw bloed in te brengen, moet je nieuwe spelers testen. Wees gerust, het team draait goed en we zullen klaar zijn voor de Afrika Cup."

Walid Regragui blijft optimistisch over de toekomst van zijn team. "Het doel is om klaar te zijn voor de start van de Afrika Cup. Tot die tijd hebben we het recht om fouten te maken, en dat zullen we zeker doen. We kunnen ook wedstrijden verliezen, zowel officiële als vriendschappelijke, maar we hebben vertrouwen. Ik ben zelfverzekerd, misschien wel iets te veel, maar ik heb daar mijn redenen voor. We hebben een bond die ons steunt, een serieuze staf en uitstekende spelers. Dus ik blijf vol vertrouwen."

Lees ook: Walid Regragui onder vuur na omstreden selectie Afrika Cup 2025

Na de recente wedstrijden tegen Gabon en Lesotho speelt Marokko in oktober tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek in Oujda, gevolgd door retourwedstrijden tegen Gabon en Lesotho in november.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team