Youssef Chippo waarschuwt Atlas Leeuwen na moeizame zege

11 september 2024 - 22:10 - Sport

©

Voormalig Marokkaans international Youssef Chippo heeft gereageerd op de prestaties van de Atlas Leeuwen, na hun 1-0 overwinning op Lesotho in de kwalificatie voor de Afrika Cup. Chippo benadrukte vooral het belang van het doorbreken van een gesloten verdediging, iets waar Marokko tegen Lesotho moeite mee had.

"Alle teams die tegen Marokko spelen, zullen dezelfde strategie als Lesotho toepassen, namelijk een constante verdedigende muur," zei Chippo tegen BeIN Sports. Hij merkte op dat de Atlas Leeuwen moeite hadden om kansen te creëren en door de sterke verdediging van de tegenstander te breken.

Chippo was ook kritisch over de tactische keuzes van bondscoach Walid Regragui, die in het begin van de wedstrijd koos voor onervaren spelers. Hoewel de wissels in de tweede helft voor enige verbetering zorgden, slaagde Marokko er niet in om veel aanvallen succesvol af te ronden.

Volgens Chippo moet Regragui zich richten op het vinden van oplossingen tegen teams die zich ingraven. "Het nationale team zal in de toekomst grote moeilijkheden ondervinden als het geen tactische oplossingen vindt tegen teams die zich richten op een verdedigend blok," waarschuwde hij. Hij prees Brahim Diaz, die met zijn individuele kwaliteiten het verschil maakte door in de blessuretijd het winnende doelpunt te scoren.