Zoeken

Atlas Leeuwen onder vuur na Lesotho-wedstrijd

12 september 2024 - 15:30 - Sport

©

Bondscoach Walid Regragui en zijn spelers krijgen veel kritiek van supporters en sportanalisten na de moeizame 1-0 overwinning op Lesotho in de kwalificatie voor de Afrika Cup. Veel fans hadden gehoopt op een overtuigendere prestatie tegen de ogenschijnlijk zwakkere tegenstander.

Volgens analist El Mehdi Kasoua maakte de defensieve speelstijl van Lesotho het voor Marokko moeilijk om het eigen spel te spelen. Hij benadrukt dat de Atlas Leeuwen moeite hebben met teams die zich ingraven en pleit voor meer variatie in het spel, zoals het beter benutten van standaardsituaties en schoten van afstand.

Lees ook: Youssef Chippo waarschuwt Atlas Leeuwen na moeizame zege

Ook sportanalist Mohamed Rohli uit kritiek. Hij wijst erop dat de defensieve organisatie van Marokko te wensen overlaat wanneer het team de aanval zoekt. "Het is waar dat je veel doelpunten kunt maken, maar de defensie verzwakt dan, zoals gebeurde tegen Gabon, ondanks dat zij zich terugtrokken. Wat gebeurt er dan als je tegen een beter voorbereid team speelt?"

De expert is ook niet te spreken over de manier waarop Walid Regragui nieuwe spelers inpast. "Tegen Lesotho gaf Walid Regragui andere spelers een kans, waaronder degenen die schitterden op de Olympische Spelen in Parijs, maar ook dit initiatief ontbeerde een goede methodologie. Dit had geleidelijk en vloeiend kunnen gebeuren, niet in één keer. Iedereen heeft gezien dat de spelers talent hebben, maar er ontbreekt een juiste methodologie, een betere positionering en een andere aanpak dan die werd toegepast."

Volgens Rohli is er een "echte probleem" met de beperkte ervaring van Walid Regragui als coach. "Er wordt gezegd dat een team als het Marokkaanse team, met zijn grote sterren, een geweldige coach nodig heeft, met zijn ervaring, competentie, persoonlijkheid en tactische volwassenheid. Hoe is het mogelijk dat zo’n team wordt geleid door een coach met beperkte ervaring, en bovendien heeft iedereen het gevoel dat hij zich inferieur voelt tegenover getalenteerde spelers, niet in staat om zijn persoonlijkheid op te leggen?"

Lees ook: Marokko begint Afrika Cup-kwalificatie met daverende zege

De sportanalist concludeert dat de overwinningen op Gabon en Lesotho geen reden tot optimisme zijn. "Winnen met een grote score terwijl je keeper de beste speler van de wedstrijd is, zoals het geval was tegen Gabon, is geen goed teken. En een overwinning in de laatste minuten tegen een team als Lesotho, dat tot de zwakste teams op continentaal en internationaal niveau behoort, weerspiegelt een ronduit middelmatig niveau."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team