Zoeken

Wegen rond Tanger-Tetouan-Al Hoceima staan stil

20 augustus 2024 - 23:20 - Marokko

©

De zomervakantie is voor veel mensen in Marokko een ware beproeving geworden, met kilometerslange files op verschillende snelwegen in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima. Ook binnen de steden is het verkeer volledig vastgelopen door de enorme toestroom van Marokkaanse vakantiegangers en Marokkanen die in het buitenland wonen.

Op verschillende delen van de nationale weg N16 tussen Tetouan en Al Hoceima staan de auto’s urenlang stil, soms over een afstand van meerdere kilometers. Ook op de weg tussen Tetouan en M’diq is het een chaos. Volgens Al-Omk doen de meeste files zich voor in de provincie Tetouan, met name tussen de gemeenten Amsa, Azla en Tetouan zelf, en tussen M’diq en Tetouan bij de gemeente Mellalyene. Ook de weg tussen Tetouan en Tanger, met name bij de gemeente Ain Lahcen in de provincie Tetouan, is zwaar overbelast. Daarnaast zijn er ook opstoppingen op de weg tussen Targha en Kaa Asras, en bij de toegangswegen naar Jebha in de provincie Chefchaouen.

Lees ook: Chaos door massatoerisme bij Marokkaanse kust

De meeste files ontstaan tussen vijf uur ’s middags en middernacht, vooral op vrijdag, zaterdag en zondag. Ze concentreren zich voornamelijk bij de controleposten van de Koninklijke gendarmerie en zullen naar verwachting de hele maand augustus aanhouden. Op de weg tussen Oued Laou, van de gemeente Amsa tot Azla, is het dagelijks raak. Soms reiken de files zelfs tot aan Tétouan, met opstoppingen van meer dan 15 kilometer. Het verkeer is uitzonderlijk druk, met lange rijen auto’s. Sommige bestuurders proberen rechts in te halen, wat gevaarlijke situaties oplevert.

Lees ook: Files in Noord Marokko verpesten vakanties

Steeds meer mensen pleiten voor de aanleg van nieuwe wegen en het verbreden van bestaande wegen om deze problemen aan te pakken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team