Zoeken

Files in Noord Marokko verpesten vakanties

20 augustus 2024 - 10:30 - Marokko

©

Op de nationale weg tussen Tetouan en Tanger stonden zondag lange files. De verkeersopstoppingen op dit traject, dat in de zomer altijd extra druk is door vakantiegangers, waren enorm.

Het verkeer van Tetouan richting Tanger zat volledig vast, vooral bij de ingangen van dorpen langs de route en bij controleposten van de Koninklijke Gendarmerie en de Nationale veiligheidsdienst (DGSN).

Lees ook: Tanger geteisterd door massale verkeersopstoppingen

In de zomer staan er op deze weg, en ook op de wegen naar M’diq, Martil, Fnideq en omgeving, bijna dagelijks files door de grote aantallen toeristen en Marokkanen uit het buitenland die er hun vakantie doorbrengen.

Lees ook: Overvolle treinstation Tanger zorgt voor chaos en frustratie

Om het verkeer tussen Tetouan en Tanger vlotter te laten verlopen en de lokale bevolking te ontlasten, zijn er plannen voor de aanleg van een snelweg tussen beide steden en het verbreden van de huidige weg naar zes rijstroken. De werkzaamheden voor de verbreding zouden in september van start moeten gaan. Het doel is om de doorstroming te verbeteren, de verbinding tussen de twee steden te versterken en zo bij te dragen aan de economische en toeristische ontwikkeling van de regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team