Zoeken

Vakantiegangers keren terug in Noord-Marokko

9 augustus 2024 - 18:00 - Marokko

©

Na een periode van tegenslag door hoge prijzen in de horeca en winkels, en problemen met het transport, is het toerisme in het noorden van Marokko, met name in Tanger, weer aan het opleven.

In de afgelopen twee weken is het aantal bezoekers aan de kust van Tamuda Bay, dat zich uitstrekt van Martil tot Fnideq, met meer dan 5% gestegen ten opzichte van voorgaande seizoenen. Steden en stranden in het noorden kampen momenteel met grote drukte, vooral langs de kuststrook van Oued Laou in de provincie Tetouan tot Fnideq, via Martil en M’diq. Op de wegen tussen en in deze steden zijn er regelmatig kilometerslange files.

Lees ook: Tanger: toerisme in opmars na valse start

Ook het aantal overnachtingen in hotels is in de tweede helft van juli en de eerste week van augustus toegenomen. Hetzelfde geldt voor het verbruik van elektriciteit en water, wat wijst op een toename van het aantal vakantiegangers in de regio met meer dan 5%.

Lees ook: Ontoegankelijke straten Tanger drukken vakantievreugde

Onder de toeristen bevinden zich veel Marokkanen die in het buitenland wonen en die naar Marokko zijn gekomen in het kader van Operatie Marhaba. Er is een duidelijke stijging van het aantal Marokkanen uit het buitenland, zowel via de luchthavens van Tanger en Tetouan, de grensovergang Bab Sebta als de haven van Tanger Med. De toename van het aantal toeristen naar de badplaatsen in de prefectuur M’diq-Fnideq is vooral merkbaar sinds de tweede week van juli en het begin van augustus.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team