Zoeken

Werkgeefster mishandelde Kenza krijgt drie jaar celstraf

21 september 2024 - 14:40 - Marokko

©

Een rechtbank in Marokko heeft een werkgeefster veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf voor het mishandelen van haar huishoudhulp, Kenza. Haar echtgenoot kreeg een celstraf van twee jaar. De zaak trok veel aandacht in Marokko vanwege de ernst van de mishandeling.

Het vonnis werd donderdagavond uitgesproken na een lange rechtszitting. De werkgeefster werd beschuldigd van mishandeling en geweldpleging, wat werd bewezen door het bewijsmateriaal en de getuigenissen die tijdens de zitting werden gepresenteerd.

Lees ook: Kenza ontsnapt aan slavernij door rijke familie in Marokko

Het verhaal van Kenza ging in juni van dit jaar viraal op sociale media. De jonge vrouw was in dienst als huishoudhulp bij een welgestelde familie nadat ze een aanbod van de echtgenoot van haar zus had geaccepteerd. Daarvoor leidde ze een normaal leven en ging ze, net als andere meisjes in haar buurt, naar school.

Volgens Kenza’s getuigenis was de eerste maand "rustig", maar vanaf januari 2024 werd de situatie onhoudbaar. Ze vertelt dat ze dagelijks werd lastiggevallen, mishandeld en uitgehongerd. Artsen bevestigden oudere sporen van geweld en verwondingen door stokslagen. Ze beweert ook dat ze gedwongen werd om op de grond te slapen, slechts één maaltijd per dag kreeg en dagelijks werd beledigd.

Lees ook: Galatasaray woedend op Hakim Ziyech

Met de hulp van een taxichauffeur wist Kenza te ontsnappen. Ze werd naar de Koninklijke gendarmerie gebracht, waar ze aangifte deed tegen haar werkgever.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team