Zoeken

Yassine Bounou in top 10 best betaalde keepers ter wereld

24 september 2024 - 23:50 - Sport

©

Yassine Bounou, doelman van het Marokkaans elftal en Al-Hilal, heeft een plek veroverd in de top 10 van bestbetaalde keepers wereldwijd.

Volgens een ranglijst van Sports Boom verdient de Marokkaanse international 210.462,50 dollar per week, wat neerkomt op een jaarsalaris van ongeveer 11 miljoen dollar. Daarmee staat hij op een mooie achtste plaats.

Lees ook: Saoedische fan van Yassine Bounou noemt tweeling Bono en Dima

Deze positie is zeker verdiend. Yassine Bounou heeft zich de afgelopen jaren in de kijker gespeeld met zijn indrukwekkende prestaties, zowel bij zijn clubs Girona en Sevilla als bij het Marokkaans elftal. Zijn heldenrol tijdens het WK in Qatar heeft hem definitief op de kaart gezet als een wereldster.

Bounou’s succesverhaal begon in de Spaanse La Liga, waar hij eerst bij Girona en later bij Sevilla schitterde. Bij Sevilla won hij zelfs de prestigieuze Trofeo Zamora, een prijs voor de minst gepasseerde keeper. Zijn talent is ook internationaal erkend, met nominaties voor belangrijke UEFA- en FIFA-awards.

Lees ook: Yassine Bounou vervult droom Palestijns kind

De lijst van bestbetaalde keepers toont een mooie mix van spelers uit verschillende competities. De Spaanse La Liga is goed vertegenwoordigd met drie spelers, terwijl de Bundesliga, Ligue 1 en de Saudi Pro League elk twee keepers leveren. De Serie A heeft één vertegenwoordiger in de top 10. De onbetwiste nummer één is Manuel Neuer, de Duitse goalie van Bayern München. Hij strijkt een duizelingwekkend bedrag van 442.971,25 dollar per week op, wat uitkomt op een jaarsalaris van zo’n 23 miljoen dollar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team