Zoeken

Zoetermeerse Mohamed is alles kwijt na brand, buren grijpen in

15 oktober 2024 - 11:20 - Wereld

©

Mohamed Aknouch (64) uit Zoetermeer is al zijn bezittingen kwijtgeraakt na een brand in de woning boven hem. Door de bluswerkzaamheden liep zijn appartement flinke waterschade op. Extra zuur is dat hij geen inboedelverzekering had.

Gelukkig voor Aknouch laten zijn buren hem niet in de steek. Een buurvrouw startte een crowdfunding om hem te helpen aan nieuwe spullen. "Mo heeft een gouden hart. Hij is er altijd voor je als je hem om hulp vraagt", zegt de buurvrouw. "Toen we hoorden dat hij geen verzekering heeft, waarschijnlijk omdat hij het niet kan betalen, wilden we iets voor hem doen."

Lees ook: Dordrechtse Yassine heeft maagkanker: "Overweldigd door steun"

De crowdfunding heeft inmiddels 8000 euro opgeleverd. "Ruim voldoende om een nieuwe vloer, meubels en apparatuur te kopen", aldus Aknouch. "Tweedehands vind ik goed genoeg." Ook voor de bovenburen, bij wie de brand uitbrak, is geld ingezameld, maar zij hebben volgens omwonenden vooral behoefte aan rust. Naast de crowdfunding helpen buren Aknouch ook met het vinden van nieuwe spullen.

Lees ook: Alphense solidariteit: 15.000 euro voor Driss’ volkstuintje na brand

De Vereniging van Eigenaren heeft een bedrijf ingeschakeld om de schade aan het gebouw te herstellen. Het appartement moet nog minstens anderhalve maand drogen. Aknouch verblijft tot die tijd in een tijdelijke woning.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team