Zoeken

Geen zwerfhonden op WK: Marokko ruimt straten op

22 oktober 2024 - 13:50 - Marokko

©

Marokko neemt maatregelen tegen zwerfhonden in aanloop naar het WK voetbal in 2030. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een budget van 70 miljoen dirham vrijgemaakt voor de bouw van gemeentelijke en provinciale asielen en sterilisatie- en vaccinatiecampagnes.

Het initiatief maakt deel uit van een vijfjarig programma om het probleem van zwerfhonden aan te pakken. In 2021 werden duizenden mensen gebeten door honden in Marokko, soms met ziekteoverdracht zoals rabiës tot gevolg. De behandeling van rabiës kost Marokko jaarlijks ongeveer 80 miljoen dirham.

Lees ook: Franse vrouw Marokko uitgezet vanwege hondenliefde (video)

Naast het vangen en opvangen van zwerfhonden, richt het programma zich op sterilisatie, vaccinatie en gecontroleerde vrijlating om de hondenpopulatie te reguleren. Deze aanpak vervangt de omstreden massale slachtingen uit het verleden, die door dierenwelzijnsorganisaties werden veroordeeld.

Lees ook: Kinderen overleden na aanval door hond met rabiës in Marokko

De voorbereidingen op het WK maken de situatie dringend. Lokale autoriteiten, vooral in steden als Casablanca, Marrakech en Rabat, staan onder druk om te voldoen aan internationale eisen voor hygiëne en de aanpak van zwerfhonden. Gemeenten versnellen de bouw van asielen en er zijn massale sterilisatiecampagnes gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team