Zoeken

Abdellatif Hammouchi bezoekt na Turkije ook de Emiraten

24 september 2024 - 23:00 - Marokko

©

Abdellatif Hammouchi, het hoofd van de Marokkaanse veiligheidsdiensten DGSN-DGST, brengt van 23 tot 26 september een werkbezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Dit bezoek heeft als doel de samenwerking tussen beide landen op het gebied van veiligheid te versterken.

Het bezoek begon met de ondertekening van een overeenkomst tussen het Koninklijk Instituut van de Politie (onderdeel van de DGSN) en de Saif Bin Zayed Academie voor Politie- en Veiligheidswetenschappen in Abu Dhabi. Deze overeenkomst maakt de weg vrij voor gezamenlijke trainingsprogramma’s en kennisuitwisseling op verschillende politiegebieden.

Lees ook: Baas Marokkaanse veiligheid op bezoek in Turkije

Abdellatif Hammouchi had ook uitgebreide gesprekken met hoge veiligheidsfunctionarissen in de Emiraten, waaronder de commandant van de politie van Abu Dhabi en de president van de nationale inlichtingendienst. Tijdens deze gesprekken werden manieren besproken om de samenwerking op veiligheidsgebied verder uit te breiden en nieuwe dreigingen aan te pakken.

Daarnaast bezocht Hammouchi verschillende innovatieve veiligheidsprojecten in de Emiraten, waaronder het ’Safe City’-project in Abu Dhabi, dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie om de veiligheid en het verkeer te verbeteren. Hij woonde ook demonstraties bij van de nieuwste technologieën die de politie van Abu Dhabi gebruikt.

Lees ook: Marokkaanse politie helpt Parijs beveiligen tijdens Olympische Spelen

Het bezoek van Abdellatif Hammouchi maakt deel uit van een breder programma van de Marokkaanse veiligheidsdiensten om de internationale samenwerking op het gebied van veiligheid te versterken. Het benadrukt ook het belang dat Marokko hecht aan de opleiding van politiepersoneel om de uitdagingen van nieuwe veiligheidsdreigingen het hoofd te bieden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team