Zoeken

Achraf Hakimi, de joker van PSG

18 september 2024 - 08:00 - Sport

©

Twee jaar geleden leek Achraf Hakimi zijn draai nog niet helemaal te hebben gevonden bij Paris Saint-Germain. Maar sinds de komst van coach Luis Enrique, die hem meer vrijheid geeft, is hij uitgegroeid tot een van de belangrijkste spelers van de Parijse club.

PSG is dit seizoen flitsend van start gegaan met 12 punten en maar liefst 16 doelpunten in 4 competitiewedstrijden, tegenover 8 doelpunten in dezelfde periode vorig seizoen. Volgens Brest-trainer Éric Roy lijkt PSG "collectief sterker" en prijst hij de perfecte coaching van Luis Enrique, die elke speler op de juiste plek zet om het beste uit hen te halen.

Lees ook: Achraf Hakimi en Kylian Mbappé herenigd in Madrid

Sinds het begin van het seizoen rijgt de ploeg van Luis Enrique de overwinningen aaneen. De laatste was tegen Brest (3-1). De Spaanse coach heeft de perfecte combinatie gevonden om de linker- en rechterflank te laten swingen: het duo Hakimi-Dembélé. Samen zijn ze al goed voor 4 goals en 4 assists dit seizoen.

Lees ook: ElGrandeToto geeft aftrap voetbalwedstrijd met Achraf Hakimi (video)

De twee spelers lieten hun goede samenwerking al zien in het vorige seizoen. "Wat lastig is voor de tegenstander, is dat wanneer de een naar binnen trekt, de ander graag de aanval zoekt. Hakimi heeft het vermogen om naar binnen te komen en als een middenvelder te fungeren, en het omgekeerde gebeurt wanneer Dembélé zijn linkervoet gebruikt en het pad voor hem vrijmaakt", legt voormalig Metz-trainer Laszlo Bölöni uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team