Zoeken

PSG en Marokko: Achraf Hakimi, de opkomst van een leider

14 september 2024 - 19:40 - Sport

©

Achraf Hakimi, de 25-jarige Marokkaanse rechtsback van Paris Saint-Germain (PSG), ontwikkelt zich langzaam maar zeker tot een echte leider, zowel bij zijn club als bij het Marokkaans elftal.

Door de jaren heen is Achraf Hakimi een onmisbare speler geworden voor zowel PSG als de Atlas Leeuwen. Hij is de op twee na langstzittende speler bij de Parijse club, na Marquinhos en Presnel Kimpembe, en neemt graag verantwoordelijkheid. Nu PSG "zich in een fase van wederopbouw bevindt en actief op zoek is naar nieuwe leiders en opkomende stemmen, positioneert de voormalige Real Madrid-speler zich als een van de invloedrijke figuren in deze nieuwe, jongere en minder ervaren kleedkamer", merkt de Franse krant Le Parisien op. De krant is ervan overtuigd dat Achraf Hakimi, die tijdens de eerste speeldag tegen Le Havre (1-4) de aanvoerdersband droeg en bezig is aan zijn vierde seizoen bij de club, "een van de vice-aanvoerders zou moeten zijn na de stemming die de komende dagen wordt gehouden om de aanvoerder aan te wijzen. Hij heeft de band vorig seizoen al bij momenten gedragen."

Lees ook: Achraf Hakimi onthult details over scheiding met Hiba Abouk

Ook bij het Marokkaans elftal neemt Hakimi’s invloed toe. Hij was een van de drijvende krachten achter het historische succes van de Atlaswelpen op de Olympische Spelen in Parijs. In augustus behaalde het Marokkaanse Olympische team een klinkende overwinning op Egypte (6-0) en veroverde daarmee de eerste bronzen medaille op de Spelen, in het Stade de la Beaujoire in Nantes. "Hij heeft die rol ruimschoots vervuld", bevestigt Amine El Amri, journalist voor Le Matin. "Hij was de speler die iedereen meenam. Hij droeg de groep en genoot ervan om dat te doen."

Ook bij het eerste elftal van Marokko speelt hij dezelfde verbindende rol, zozeer zelfs dat een deel van de Marokkaanse supporters hem als de echte leider van het team beschouwt. Officieel is hij echter de vice-aanvoerder, met Hakim Ziyech als aanvoerder.

Lees ook: Hiba Abouk en Achraf Hakimi samen gespot met kinderen in Madrid

"Afgelopen vrijdag had Marokko het moeilijk tegen Gabon. Het was Hakimi die zijn troepen in de rust bij elkaar bracht en de peptalk gaf", vertelt El Amri. "Hij is minder introvert dan Ziyech, dus hij neemt van nature het woord voor de groep, hij zal zijn teamgenoten verdedigen, hij loopt niet weg." El Amri voegt eraan toe: "Deze leidersrol past hem heel goed. Hij praat met iedereen. Normaal gesproken worden de groepjes tijdens de trainingen gevormd op basis van de ervaring van de spelers, maar Hakimi mengt zich met iedereen. Hij wil de verbinding maken tussen de generaties. Hij voldoet aan veel eisen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team