Zoeken

Algerije vergemakkelijkt kwalificatie Marokko CHAN 2025

11 oktober 2024 - 18:50 - Sport

©

Marokko hoeft zich niet te kwalificeren voor het Afrikaans kampioenschap voor landenteams (CHAN) in 2024. De Marokkaanse ploeg is automatisch geplaatst voor de eindronde na de terugtrekking van Algerije, zo maakte de Afrikaanse voetbalbond (CAF) woensdag bekend.

Door de terugtrekking van Algerije en Egypte, dat nog nooit aan het toernooi heeft deelgenomen, zijn Marokko, Tunesië en Libië automatisch geplaatst voor de eindronde van het CHAN, aldus de CAF tijdens de lotingceremonie voor de kwalificatiewedstrijden, die woensdag plaatsvond op het hoofdkantoor in Egypte.

Lees ook: Tarik Sektioui getipt als bondscoach Marokko op CHAN 2024

De drie Noord-Afrikaanse landen hoeven dus geen kwalificatiewedstrijden te spelen, bevestigt de CAF. Het toernooi wordt in februari 2025 gehouden in Kenia, Tanzania en Oeganda, de drie gastlanden voor de Afrika Cup in 2027.

Lees ook: Marokko beloont Sektioui met nieuwe functie na Olympisch succes

Tarik Sektioui, bondscoach van het Marokkaans olympische team, is door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) aangesteld om de nationale ploeg voor het CHAN 2024 te leiden. De coach heeft zijn selectie al samengesteld, met vooral spelers van AS FAR uit Rabat, Raja Casablanca en Wydad Casablanca. Sektioui heeft een eerste trainingskamp gepland voor oktober. Marokko won het CHAN al twee keer: in 2018 in eigen land en in 2020 in Kameroen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team