Zoeken

Tarik Sektioui reageert op historische medaille

9 augustus 2024 - 22:00 - Sport

©

Na de nederlaag tegen Spanje in de halve finale, herpakten de Marokkaanse Atlaswelpen zich donderdag door Egypte met 6-0 te verslaan in de strijd om de derde plaats op de Olympische spelen in Parijs. Hiermee behaalden ze de eerste Olympische medaille in hun geschiedenis. Tarik Sektioui, de coach van het Marokkaanse Olympische team, droeg deze medaille op aan Koning Mohammed VI en het Marokkaanse volk.

Het Marokkaanse Olympische team herstelde zich snel van de nederlaag tegen Spanje. Donderdag versloegen de Atlaswelpen Egypte met 6-0, mede dankzij twee doelpunten van Soufiane Rahimi, de topscorer van de Olympische Spelen in Parijs. Ze eindigden als derde in het toernooi en behaalden de eerste Olympische medaille in hun geschiedenis. Tijdens een persconferentie na de wedstrijd droeg Tarik Sektioui, de coach van het Marokkaanse Olympische team, deze historische medaille op aan Koning Mohammed VI, "aan onze grote familie en ook aan mijn kleine familie, in het bijzonder aan mijn moeder."

Lees ook: Marokko schrijft geschiedenis met Olympisch brons

In tegenstelling tot eerdere edities hebben de Atlaswelpen een historische prestatie geleverd door de halve finale van het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen van Parijs te bereiken. Ze leden twee nederlagen: één tegen Oekraïne op de tweede speeldag van het voetbaltoernooi (2-1) en de andere tegen Spanje in de halve finale (2-1). "Er rustte een grote verantwoordelijkheid op iedereen om aan de verwachtingen te voldoen en het niveau van het voetbal te verhogen en het op een opwaartse lijn te houden. Het was niet gemakkelijk," gaf de Marokkaanse coach toe. "Argentinië verslaan is niet eenvoudig. Er was een tegenslag tijdens de wedstrijd tegen Oekraïne, die ons liet zien dat succes ook in mislukking kan liggen."

Volgens hem was de nederlaag tegen Spanje te wijten aan bepaalde details. "We hebben laten zien dat we een groep zijn die weet hoe om te gaan met nederlagen en er kracht uit te putten, wat we hebben bewezen in de wedstrijden tegen Irak en de Verenigde Staten. We verloren de wedstrijd tegen Spanje vanwege kleine details, en we misten ook de diensten van El Khannouss," voegde Tarik Sektioui eraan toe. Hij rechtvaardigde de nederlagen ook door de afwezigheid van bepaalde spelers. "De afwezigheid van sommige spelers in de groep verminderde de prestaties van het team, maar we hebben gewerkt met alles wat we hadden, zoals we vandaag hebben gedaan, waar we bevestigden dat we na elke tegenslag kunnen terugkomen," vervolgde de Marokkaanse coach, terwijl hij ook duidelijk maakte dat er geen verschil is tussen hem en Walid Regragui, de coach van het Marokkaanse nationale elftal en algemeen supervisor van de nationale teams. Regragui kreeg kritiek na de nederlagen van Marokko.

Lees ook: Marokko beloont Sektioui met nieuwe functie na Olympisch succes

"Iedereen werkt voor het welzijn van het team en om positieve resultaten te behalen, dat is het belangrijkste," legde Sektioui uit, en benadrukte dat het onmogelijk is om je de moeilijkheden en inspanningen van iedereen voor te stellen, of het nu de administratie, de Koninklijke Marokkaanse voetbalbond (FRMF), voorgezeten door Fouzi Lekjaa, de spelers of alle andere leden van het team zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team