Zoeken

Tarik Sektioui getipt als bondscoach Marokko op CHAN 2024

20 september 2024 - 07:00 - Sport

©

Tarik Sektioui, de huidige coach van het Marokkaanse Olympische elftal, wordt getipt als de nieuwe leider van het Marokkaanse nationale team voor het Afrikaans kampioenschap voor lokale spelers (CHAN) in 2025.

De Marokkaanse voetbalbond overweegt Sektioui te benoemen vanwege zijn historische prestatie met het Olympische team, dat brons won op de Spelen in Parijs.

Lees ook: Marokko beloont Sektioui met nieuwe functie na Olympisch succes

De coach heeft een goede kennis van het Marokkaanse voetbal, omdat hij al verschillende lokale clubs heeft getraind en spelers heeft geselecteerd voor de Olympische Spelen. Verwacht wordt dat Marokko deelneemt aan het CHAN, dat van 1 tot 28 februari 2025 plaatsvindt in Tanzania, Kenia en Oeganda.

De kwalificatiewedstrijden voor het CHAN staan gepland tussen oktober en december van dit jaar. De eerste ronde vindt plaats tussen 21 en 27 oktober, meldt Saidou Njoya, de vierde vice-president van de Afrikaanse voetbalbond (CAF).

Lees ook: Marokko weigert vertrek succescoach Tarik Sektioui

CAF-president Patrice Motsepe heeft vertrouwen in het toernooi: "Ik ben ervan overtuigd dat het Afrikaans kampioenschap voor lokale spelers 2025 de beste editie ooit zal worden." Senegal won het CHAN 2023 na gastland Algerije te hebben uitgeschakeld in de finale.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team