Zoeken

Algerijnse diplomate uit VN-vergadering gezet na aanval op Marokko (video)

11 oktober 2024 - 17:10 - Wereld

©

Op verzoek van Majda Moutchou, de Marokkaanse vertegenwoordiger bij de Verenigde Naties, is Nouria Hafsi, voorzitter van de Algerijnse Nationale Vrouwenunie, dinsdag uit een vergadering van de Vierde Commissie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York gezet. Hafsi had Marokko een "koloniale monarchie" genoemd.

De Marokkaanse diplomate eiste dat de vijandige toespraak tegen Marokko werd stopgezet en dat de Algerijnse vertegenwoordiger uit de vergadering werd verwijderd. Agenten van de VN-politie (UNPOL) grepen in en vroegen de Algerijnse functionaris de zaal te verlaten.

Lees ook: Marokko reageert krachtig op Algerijnse provocaties bij de VN

Sinds haar benoeming tot gevolmachtigd minister bij de permanente missie van Marokko bij de Verenigde Naties heeft Majda Moutchou altijd kordaat gereageerd op de vaak provocerende en anti-Marokkaanse uitspraken van Algerijnse vertegenwoordigers tijdens debatten in de VN-Veiligheidsraad in New York.

Lees ook: Polisario op heterdaad betrapt bij bedrog (video)

Tijdens dezelfde vergadering riep een groep jonge Marokkaanse Sahrawi’s en gekozen vertegenwoordigers uit de zuidelijke provincies van Marokko op tot erkenning van de Marokkaanse Sahara. Ze prezen de steun voor het Marokkaanse autonomieplan voor de Sahara, dat wordt beschouwd als de "meest haalbare en geloofwaardige" oplossing voor dit conflict.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team