Zoeken

Algerijnse vrouw die zich voordeed als Marokkaanse gearresteerd bij Sebta

18 september 2024 - 12:10 - Marokko

©

Een Algerijnse vrouw die zich voordeed als een arme Marokkaanse is samen met twee andere vrouwen, van wie één zwanger, aangehouden door de Koninklijke gendarmerie in de regio Belyounech. Dit gebeurde vlakbij de Spaanse enclave Sebta, een bekende plek voor pogingen tot illegale grensoverschrijding naar Europa.

De vrouw was eerder in tranen te zien op sociale media, waar ze haar plannen voor illegale immigratie uitlegde. Ze beweerde dat haar moeilijke levensomstandigheden en de ziekte van haar zoon haar tot deze wanhoopsdaad dreven. Veel Marokkaanse internetgebruikers geloofden haar verhaal echter niet.

Lees ook: "Pad des doods": jonge Marokkanen riskeren alles om Sebta te bereiken

Er ontstond online discussie over de echtheid van haar situatie. Journalist Ridouane Ramadani merkte op: "Iemand in een crisis heeft geen iPhone... God alleen weet het." Een andere journalist onthulde dat de vrouw maandelijks 500 dirham aan financiële steun ontving en was ingeschreven bij sociale programma’s. Hij vroeg zich hardop af: "Ze beweert arm te zijn, maar heeft wel een dure, nieuwe telefoon. Verwacht ze dat de staat haar een auto koopt of zo?"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team