Zoeken

Algerije beschuldigd van manipuleren Marokkanen

17 september 2024 - 16:20 - Marokko

©

Voormalig Marokkaans minister Mohammed Ben Abdelkader beschuldigt Algerije ervan achter de recente pogingen te zitten om honderden migranten, voornamelijk minderjarigen, de Spaanse enclave Ceuta binnen te laten komen.

Mohammed Ben Abdelkader beweert dat de Algerijnse inlichtingendiensten een operatie hebben voorbereid om Ceuta op 15 september te infiltreren. Op X uitte hij zijn overtuiging dat dit initiatief, dat hij "Operatie Castillejos" (de Spaanse naam voor Fnideq) noemt, georkestreerd zou zijn door de "oostelijke buur", doelend op Algerije.

Lees ook: Marokko stuurt massaal politie naar Fnideq (video)

"Ik twijfel er niet aan dat ’Operatie Castillejos’, die zogenaamd minderjarigen betrof die naïef geloofden in een Europees Eldorado, op cynische wijze is voorbereid door de diensten van de oostelijke buur, en op domme wijze is gepromoot door activisten op sociale media", schreef hij.

Lees ook: Tientallen arrestaties na online oproep in Tanger en Tetouan

De politicus prees tevens de effectiviteit van de Marokkaanse veiligheidsdiensten en feliciteerde hen met het verijdelen van "een poging georkestreerd door de Algerijnse diensten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team