Marokko begint Afrika Cup-kwalificatie met daverende zege

7 september 2024 - 14:40 - Sport

©

Marokko is de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup 2025 flitsend begonnen met een overtuigende 4-1 overwinning op Gabon. In het Adrar-stadion in Agadir lieten de Atlas Leeuwen van vanaf het eerste fluitsignaal zien dat ze vastbesloten waren om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Hakim Ziyech opende de score vanaf de penaltystip in de 9e minuut. Pierre-Emerick Aubameyang miste een kans om de stand gelijk te trekken, waarna Marokko de voorsprong verdubbelde dankzij een tweede benutte penalty van Ziyech.

De Panters van Gabon wisten vlak voor rust de achterstand te verkleinen via een penalty van Aubameyang, maar Marokko kwam na de pauze nog gretiger terug. Brahim Diaz scoorde zijn eerste doelpunt voor het Marokkaans elftal, gevolgd door een vierde treffer van Ayoub El Kaabi op aangeven van Azzedine Ounahi.

Met deze overwinning staat Marokko samen met de Centraal-Afrikaanse Republiek aan de leiding in groep B met drie punten. Lesotho en Gabon bungelen onderaan met nul punten. Hoewel Marokko als gastland al gekwalificeerd is voor het toernooi, zijn de Atlas Leeuwen vastbesloten om te blijven blinken in de volgende wedstrijd tegen Lesotho op maandag.