Zoeken

Marokko hoopt positie op FIFA-ranglijst te behouden

12 september 2024 - 06:00 - Sport

©

Het Marokkaans elftal lijkt zijn 14e plaats op de FIFA-wereldranglijst te behouden. Dit blijkt uit een analyse van de gespecialiseerde website Football Ranking. De verwachting is dat Marokko ook de beste positie in Afrika en de Arabische wereld zal behouden.

De positieve vooruitzichten komen na twee overwinningen van het Marokkaans elftal in de kwalificatierondes voor de Afrika Cup 2025. Ze versloegen Gabon met 4-1 en Lesotho met 1-0, wat hun puntentotaal op 1676,13 bracht.

Lees ook: Marokko begint Afrika Cup-kwalificatie met daverende zege

Andere Afrikaanse landen hebben ook vooruitgang geboekt op de ranglijst. Algerije en Egypte zijn elk vijf plaatsen gestegen, naar respectievelijk de 41e en 31e plaats. Tunesië boekte een vergelijkbare vooruitgang. Senegal en Mali zijn elk één plaats gedaald, terwijl Kameroen twee plaatsen verloor.

Lees ook: Youssef Chippo waarschuwt Atlas Leeuwen na moeizame zege

Ondanks een klein puntenverlies blijft Argentinië aan de leiding van de FIFA-ranglijst. De rest van de top 10 handhaafde hun posities dankzij overwinningen in de Nations League of de WK-kwalificaties. De officiële FIFA-ranglijst wordt op 19 september bekendgemaakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team