Zoeken

Brahim Diaz op weg naar Afrikaanse Gouden Bal?

12 september 2024 - 21:20 - Sport

©

Brahim Diaz, aanvaller van Real Madrid, heeft maandag Marokko de overwinning bezorgd tegen Lesotho in de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup. Zijn doelpunt in de blessuretijd leidde tot uitbundige vreugde bij de Marokkaanse fans, die hem zelfs al als toekomstige winnaar van de Afrikaanse Gouden Bal zien.

Diaz maakte eerder ook al een doelpunt in de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Gabon. Zijn sterke prestaties in zowel clubverband als bij het Marokkaans elftal hebben geleid tot speculaties over zijn kansen op de prestigieuze prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste Afrikaanse voetballer.

Lees ook: Walid Regragui praat over "ruzie" Hakim Ziyech en Brahim Diaz (video)

Afgelopen seizoen won Brahim Diaz met Real Madrid de Champions League, La Liga en de Spaanse Supercup. Dit seizoen heeft hij al de Europese Supercup aan zijn palmares toegevoegd. In totaal scoorde hij 13 keer en gaf hij 8 assists voor de Madrilenen.

Lees ook: Marokko begint Afrika Cup-kwalificatie met daverende zege

Met Diaz in topvorm hoopt Marokko op een nieuwe Afrikaanse Gouden Bal, iets wat sinds Mustapha Hadji in 1998 niet meer is gebeurd. Maar de concurrentie is sterk, met name van de Nigeriaanse aanvaller Ademola Lookman, die vorig seizoen indruk maakte bij Atalanta Bergamo met 21 doelpunten en 10 assists.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team