Zoeken

Atlas Leeuwen ongeslagen, maar met tekortkomingen

19 oktober 2024 - 10:30 - Sport

©

Het Marokkaans voetbalelftal heeft zijn reeks oktoberwedstrijden afgesloten met twee klinkende overwinningen op de Centraal-Afrikaanse Republiek. Met 5-0 en 4-0 in de kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup 2025 in Oujda bevestigden de Atlas Leeuwen hun dominantie in de groep.

Marokko was als gastland al geplaatst voor de eindronde, maar boekte desondanks de vierde overwinning op rij. Met 12 punten staan de Atlas Leeuwen bovenaan, voor Gabon (7 punten), de Centraal-Afrikaanse Republiek (3 punten) en Lesotho (1 punt). Bondscoach Walid Regragui heeft een indrukwekkend track record: 20 overwinningen in 30 wedstrijden, waarmee hij de meest succesvolle Marokkaanse bondscoach ooit is. Onder zijn leiding scoorde het team 46 doelpunten en incasseerde het er slechts 14.

Lees ook: Marokko maakt selectie bekend voor Afrika Cup-kwalificatieduels

Ondanks de successen wijzen sportanalisten op aanhoudende zwakke punten, met name in de verdediging. "Het gebrek aan samenhang tussen Nayef Aguerd, die nog niet zijn beste niveau heeft bereikt, en Jamal Harkass in het centrum van de verdediging was voelbaar", zegt analist Abderrahim Ouchrif in Al3omk. De vele kansen die de Marokkaanse verdediging weggaf, illustreren deze problemen. Ouchrif noemt ook het gebrek aan offensieve efficiëntie, ondanks de negen doelpunten in twee wedstrijden.

De overvloed aan talentvolle spelers is zowel een zegen als een uitdaging voor Regragui. "Elke Marokkaan die voetbal volgt, kan een opstelling voor de Atlas Leeuwen kiezen", grapt Ouchrif. De verwachte terugkeer van Hakim Ziyech, na een periode van afwezigheid en spanningen, zorgt ook voor onzekerheid. "Dit kan een tweesnijdend zwaard zijn", zegt Ouchrif.

Lees ook: Walid Regragui niet blij ondanks ruime zege Marokko

In november speelt Marokko tegen Gabon en Lesotho in de laatste kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup. Regragui krijgt dan de kans om zijn strategie te verfijnen en zijn team voor te bereiden op het toernooi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team