Zoeken

Bankdirecteur in Tetouan verdwijnt met miljoenen van klanten

10 juni 2024 - 23:00 - Marokko

©

In Tetouan heeft de directeur van een filiaal van Bank of Africa een aanzienlijk bedrag van klanten gestolen en is met de buit op de vlucht geslagen. Dit is het zoveelste schandaal in de Marokkaanse banksector waarbij klanten geld kwijtraken.

In deze nieuwe zaak beschuldigt een in Nederland woonachtige Marokkaan de directeur en medewerkers van een Bank of Africa-filiaal in Tetouan van het stelen van 1 miljoen dirham van zijn rekening. De man heeft aangifte gedaan bij de procureur van de rechtbank in Tetouan. De bankdirecteur zou in totaal 20 miljoen dirham van zijn klanten hebben gestolen alvorens het land te ontvluchten.

Lees ook: Groot corruptieschandaal ontdekt bij Marokkaanse bank

De directie van de bankgroep stelt echter dat onderzoek heeft aangetoond dat "alle betwiste transacties gebaseerd zijn op documenten met handtekeningen die overeenkwamen met die die in het filiaal waren gedeponeerd". De bankfiliaal beweert dan ook dat de beschuldigingen ongegrond zijn.

Lees ook: Bankschandaal in Tetouan: miljoenen dirhams verduisterd door filiaalmanager

Eerder deze maand werd ook Daniel Ziouzio, directeur van een filiaal van de Union Marocaine des Banques (UMB) in Tetouan, gearresteerd. Ziouzio, die ook bestuurder was van voetbalclub Moghreb Tetouan en gemeenteraadslid, wordt ervan beschuldigd samen met zijn kassier miljoenen dirhams te hebben verduisterd van de rekeningen van klanten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team