Zoeken

Beruchte drugsbaron ’Lakraa’ opgepakt in Marokko

5 oktober 2024 - 23:50 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft in Kceibya, nabij Kenitra, een einde gemaakt aan de jarenlange vlucht van een beruchte drugsbaron. De man, bijgenaamd ’Lakraa’, was sinds 2016 voortvluchtig en stond op de nationale opsporingslijst. Hij wordt beschouwd als een van de grootste drugshandelaren in de Gharb-regio.

Lakraa zou meer dan vier jaar in het buitenland hebben doorgebracht voordat hij in stilte terugkeerde naar Marokko. Daar pakte hij zijn criminele activiteiten weer op en breidde hij zijn netwerk uit naar het zuiden van het land. Ondanks zijn voortvluchtige status bleef Lakraa betrokken bij diverse drugstransporten. Zo wist de politie onlangs nog een transport van twee ton hasj te onderscheppen in Moulay Bousselham, dat georganiseerd bleek te zijn door Lakraa’s netwerk.

Lees ook: Oudste drugsbaron Noord-Marokko blijft vastzitten

De drugsbaron wist lange tijd uit handen van justitie te blijven door onder te duiken en zijn operaties op afstand te plannen. Met de hulp van handlangers wist hij zich schuil te houden en zijn criminele activiteiten voort te zetten. De arrestatie van Lakraa kan mogelijk leiden tot de aanhouding van andere betrokkenen, waaronder ambtenaren die hem mogelijk bescherming boden.

Lees ook: Strenge straf voor drugsbaron Driouch in geruchtmakende rechtszaak

De politie in Kenitra is een onderzoek gestart naar de drugsbaron en zijn netwerk. De verwachting is dat er meer arrestaties zullen volgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team