Zoeken

Strenge straf voor drugsbaron Driouch in geruchtmakende rechtszaak

17 september 2024 - 22:10 - Marokko

©

In een geruchtmakende rechtszaak in Driouch is een drugsbaron veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar en een boete van 100.000 dirham. De man werd schuldig bevonden aan internationale drugshandel. Het vonnis volgt na een wekenlang proces waarin overweldigend bewijs tegen de verdachte werd gepresenteerd.

Naast de gevangenisstraf moet de veroordeelde een aanzienlijke schadevergoeding van 480 miljoen dirham betalen aan de douane. Ook de proceskosten zijn voor zijn rekening. De rechtbank kwam tot dit besluit nadat de betrokkenheid van de man bij illegale drugsactiviteiten, waaronder internationale handel, transport, export en het faciliteren van drugsgebruik door anderen, was vastgesteld.

Lees ook: Meest gezochte drugsbaron Noord-Marokko na 25 jaar opgepakt

De verdachte werd door het Openbaar Ministerie en de onderzoeksrechter aangeklaagd voor verschillende zware misdrijven. Hieronder vielen het illegaal bezit van verdovende middelen, het vervalsen van officiële documenten en het gebruik van deze vervalsingen om de rechtsgang te beïnvloeden. Bovendien werd hij beschuldigd van identiteitsfraude om zijn criminele doelen te bereiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team