Zoeken

Bouw megastadion Hassan II begonnen

16 augustus 2024 - 08:00 - Marokko

©

In de gemeente Mansouria, in de provincie Benslimane, is officieel begonnen met het bouwrijp maken van een enorm stuk grond. Hier verrijst binnenkort een gigantisch voetbalstadion, omringd door een complete ’mini-stad’.

Dit project maakt deel uit van de voorbereidingen van Marokko om wedstrijden van het WK 2030 te organiseren. Daarnaast worden er verschillende recreatieprojecten, hotels, trainingsvelden en infrastructuur zoals wegen en spoorlijnen aangelegd om het gebied te verbinden met de rest van het land.

Lees ook: Zo zal het megastadion Hassan II in Casablanca eruitzien (video)

De bedrijven die de aanbesteding voor het bouwrijp maken van het terrein hebben gewonnen, zijn al enkele dagen aan het werk. De daadwerkelijke bouw van het stadion zal in de komende maanden van start gaan, zodat het eind 2028 klaar is. Het stadion moet wedstrijden van het WK voor clubs in 2029 en de finale of opening van het WK 2030 hosten.

Het winnende ontwerp, van architect Tarik Oualalou en Populous Limited, werd gekozen uit verschillende internationale inzendingen. Het Grote Stadion van Casablanca, dat vernoemd is naar wijlen Koning Hassan II, zal worden gebouwd op een terrein van 100 hectare in Mansouria, Benslimane, ongeveer 38 km van Casablanca. Het stadion zal plaats bieden aan maar liefst 115.000 toeschouwers.

Lees ook: Niet-geselecteerd ontwerp Hassan II-stadion onthuld (foto’s)

Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond en van het comité voor het WK 2030, onthulde dat het Hassan II-stadion, dat onder toezicht van Koning Mohammed VI wordt gebouwd, in alle opzichten uitzonderlijk zal zijn. In een verklaring tijdens een voorbereidingsvergadering voor het WK 2030 in Casablanca met minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit, benadrukte Lekjaa dat het stadion het grootste en beste voetbalmonument ter wereld zal zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team