Zoeken

Bouwverbod in Tanger zorgt voor frustratie

20 september 2024 - 18:00 - Marokko

©

Tientallen inwoners van Tanger zijn het zat dat de overheid al tien jaar weigert bouwvergunningen af te geven, terwijl de huurprijzen in de stad blijven stijgen. Ze vragen de wali van de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima, Younes Tazi, om een oplossing voor het probleem te vinden.

Woensdag verzamelden tientallen boze inwoners zich voor het prefectuurgebouw in Tanger. Ze protesteerden eensgezind tegen het tien jaar oude bouwverbod in de wijk Sidi Driss, gelegen in het district Beni Makada. Dit verbod is het gevolg van het ontwikkelingsplan uit 2014, dat honderden families uitsluit omdat hun grond als openbaar gebied is aangemerkt, zoals begraafplaatsen en groene zones.

Lees ook: Bouwprojecten in Nador: vriendjespolitiek heerst

Een van de getroffen bewoners vertelde aan Hespress dat 500 families in deze wijk nog steeds lijden onder de gevolgen van de problemen veroorzaakt door het ontwikkelingsplan. Hoewel de beslissing om de grond van bewoners als begraafplaatsen en groene zones te classificeren is herzien, blijven de problemen bestaan.

"We zijn naar het prefectuur gekomen omdat de wali de bevoegdheid heeft om met de verschillende partijen te communiceren om een oplossing te vinden en aan de onderhandelingstafel te gaan zitten," legde een bewoner uit. "De situatie van de bewoners met een laag inkomen die eigenaar zijn van de grond is moeilijk, en ze vragen om bouwvergunningen om de hoge huurkosten te vermijden."

De bewoners benadrukken dat de grond eigendom is van mensen met een laag inkomen, met percelen van 50 en 60 vierkante meter. "De huurprijzen in Tanger zijn enorm gestegen, daarom vragen we om vergunningen om op onze eigen grond te bouwen," voegde hij eraan toe.

Het probleem van het weigeren van bouwvergunningen voor woningen bestaat al 10 jaar, bevestigde een lid van de vereniging El Wifaq in de wijk Sidi Driss, die de gedupeerden vertegenwoordigt. De vereniging heeft tevergeefs geprobeerd om met eerdere wali’s in gesprek te gaan en doet nu een beroep op de nieuwe wali, Younes Tazi, om het probleem op te lossen.

Lees ook: Nieuwe bouwplannen zorgen voor onrust in Tanger

De inwoners van Sidi Idriss zijn bereid tot dialoog om een oplossing te vinden. "We vragen niets onrealistischs, we willen gewoon vergunningen om huizen te bouwen voor onze families en kinderen, en we staan open voor dialoog en zijn bereid om aan tafel te gaan zitten. We zijn bereid om de oplossing te accepteren die de staat ons zal voorstellen, want de burgers zijn het wachten moe," concludeerde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team