Zoeken

Walid Regragui openlijk over situatie Brahim Diaz

6 september 2024 - 19:40 - Sport

©

Walid Regragui, de bondscoach van Marokko, is vol lof over Real Madrid-speler Brahim Diaz. Hoewel hij het talent van de speler onmiskenbaar vindt, benadrukt Regragui dat Diaz een aanpassingsperiode nodig heeft om zijn volledige potentieel te laten zien in het Marokkaanse shirt.

Het WK 2022 heeft de Marokkaanse groep hecht gemaakt, en Diaz moet zijn plek vinden binnen deze dynamiek, aldus de bondscoach. Regragui toont zich geruststellend en wijst erop dat de komende Afrika Cup de gelegenheid biedt om de samenwerking te verbeteren. Hij roept op tot geduld met de Real Madrid-speler en benadrukt dat Diaz de steun krijgt van zijn teamgenoten, zoals Achraf Hakimi en Munir Mohamedi, om zijn integratie te vergemakkelijken. Het doel is duidelijk: Diaz in staat stellen zijn volledige potentieel te benutten binnen het nationale team.

Lees ook: Carlo Ancelotti kwaad op Brahim Diaz

Walid Regragui sprak ook over de carrièrekeuzes van sommige spelers tijdens de afgelopen transferperiode. Hij herinnert eraan dat elke speler zijn eigen lot bepaalt, maar dat deze beslissingen gevolgen kunnen hebben voor hun plek in de nationale selectie.

Het geval van Azzedine Ounahi is veelzeggend. Regragui betreurt dat de speler niet naar een grotere club is gegaan, maar prijst zijn zelfinzicht en vastberadenheid om zijn beste vorm terug te vinden, nadat de speler in een video van zijn huidige club fouten en gebrek aan inzet had toegegeven.

Lees ook: Walid Regragui’s masterplan: van Afrika Cup naar WK-glorie

De transfer van Nayef Aguerd naar Real Sociedad wordt positief ontvangen, terwijl de situatie van Hakim Ziyech bij Galatasaray vragen oproept, erkent Regragui. Hij staat klaar om met Ziyech te praten als de speler dat wil.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team