– 450 g amandelpoeder
– 150 g poedersuiker
– 3 lichtgeklopte eiwitten
– Geraspte citroenschil
– Enkele druppels vanille- of amandelessence
– Zout
– Amandelschilfers
– Gekonfijte kersen
Meng het amandelpoeder, de poedersuiker, een snufje zout, een geraspte citroenschil en de vanille- of amandelessence in een grote kom. Voeg geleidelijk aan twee eiwitten toe en kneed het deeg tot een compacte bal.
Verwarm de oven voor op 180°. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Dompel ze heel even in eiwit en rol de balletjes daarna in de amandelschilfers. Leg een stukje gekonfijt kers bovenop elk gebakje.
Leg de gebakjes op een ovenplaat met bakpapier en laat 10 à 12 minuten bakken. Ze moeten hun lichte kleur behouden. Laat afkoelen en plaats elk gebakje in een cupcake bakje.
Amandeldriehoekjes
Harcha met kaas en kruiden
Melkbroodjes met sesamzaden
Amandel brioche
Marokkaans griesmeelbrood
Briwats met amandelen en honing