Zoeken

Marokkaanse gebakjes

Marokkaanse gebakjes
Ingrediënten

 450 g amandelpoeder
 150 g poedersuiker
 3 lichtgeklopte eiwitten
 Geraspte citroenschil
 Enkele druppels vanille- of amandelessence
 Zout
 Amandelschilfers
 Gekonfijte kersen

Meng het amandelpoeder, de poedersuiker, een snufje zout, een geraspte citroenschil en de vanille- of amandelessence in een grote kom. Voeg geleidelijk aan twee eiwitten toe en kneed het deeg tot een compacte bal.

Verwarm de oven voor op 180°. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Dompel ze heel even in eiwit en rol de balletjes daarna in de amandelschilfers. Leg een stukje gekonfijt kers bovenop elk gebakje.

Leg de gebakjes op een ovenplaat met bakpapier en laat 10 à 12 minuten bakken. Ze moeten hun lichte kleur behouden. Laat afkoelen en plaats elk gebakje in een cupcake bakje.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 60 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team