Zoeken

Casablanca verkoopt villa’s voor prikkie

30 september 2024 - 18:00 - Marokko

©

De gemeente Casablanca gaat verschillende eigendommen, waaronder stukken grond en villa’s, veilen. De reden? De huurprijzen liggen veel te laag en leveren de gemeente nauwelijks inkomsten op.

Volgens Assabah staat de verkoop van deze bezittingen op de agenda van de gemeenteraad in oktober. Dan zullen de raadsleden toestemming moeten geven voor de openbare veiling van een eerste reeks percelen.

Lees ook: Woningnood in Marokko: "Onleefbare krotten voor torenhoge prijzen"

Onder de te veilen percelen bevindt zich een stuk grond van 2740 vierkante meter aan de Nador-boulevard in het district Ain Chock. Hierop staan verschillende gebouwen, waaronder twee villa’s die worden bewoond door particulieren. Ook wordt een perceel van meer dan 5000 vierkante meter in de wijk Maârif geveild, waarop maar liefst 21 villa’s zijn gebouwd.

Lees ook: Tetouan in de greep van grondmaffia

De startprijzen voor de veiling zijn nog niet bekend, maar de opbrengst gaat naar een gemeentelijk fonds voor de aankoop van nieuwe grond. Op deze manier wil de gemeente haar vastgoedportefeuille beschermen. Jarenlang werden deze percelen verhuurd voor een schijntje, soms maar 120 dirham per maand, terwijl ze veel meer waard zijn. Dit heeft de gemeente veel geld gekost dat ze hard nodig heeft voor ontwikkelingsprojecten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team