Zoeken

Casablanca zegt palmbomen vaarwel

12 oktober 2024 - 16:20 - Marokko

©

Casablanca gaat geleidelijk afscheid nemen van de palmbomen. In plaats daarvan komen er bomen die beter passen bij de biodiversiteit van de stad. Dat heeft de wali Mohamed Mhidia beloofd aan Salima Belmokadem, de voorzitter van de beweging Maroc Environnement 2050.

Na twee jaar van herhaaldelijke verzoeken om een gesprek met de autoriteiten, is Belmokadem eindelijk ontvangen door Mhidia, de wali van de regio Casablanca-Settat. "De wali is de eerste verantwoordelijke van de economische hoofdstad die zo aandachtig naar ons luistert", zegt een tevreden Belmokadem. Deze ommekeer komt onder andere na de verspreiding van een dringende oproep om de Boulevard Zerktouni, een iconische laan in Casablanca, te redden.

Lees ook: Marokkanen in opstand tegen palmbomen

Mohamed Mhidiya heeft krachtige toezeggingen gedaan om de situatie te verbeteren. Zo heeft hij besloten om het planten van Washingtonia-palmbomen in Casablanca te verbieden. Deze palmbomen worden vaak bekritiseerd omdat ze de doorgang voor voetgangers belemmeren en schadelijk zijn voor de biodiversiteit. De palmbomen die er al staan, zullen geleidelijk worden verwijderd, met name op de Boulevard Sidi Abderrahmane waar ze recentelijk zijn geplant.

Lees ook: Palmbomenhype in Marokko nekt milieu

Voor de Boulevard Zerktouni heeft de wali beloofd de middenberm te behouden en er zoveel mogelijk bomen te planten, afhankelijk van de beschikbaarheid. Deze beslissing is door veel Marokkanen op sociale media toegejuicht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team