Zoeken

Marokko pompt miljarden in voorbereiding WK 2030

10 augustus 2024 - 09:40 - Economie

©

Marokko zet alles op alles om zijn infrastructuur te verbeteren in aanloop naar het WK voetbal in 2030. Het koninkrijk, dat het toernooi samen met Spanje en Portugal organiseert, investeert fors in sportfaciliteiten, huisvesting, transport, toerisme, water en industrie.

Volgens een artikel van Al Alam zullen de Marokkaanse steden Tanger, Fez, Rabat, Casablanca, Marrakech en Agadir wedstrijden van het WK organiseren, naast de steden die door Portugal en Spanje zijn voorgedragen.

Lees ook: WK-rol voor Nador, Al Hoceima en Saidia

BMCE Capital Global Research schat dat de totale investeringen in projecten die Marokko tot 2030 zal ontwikkelen tussen de 100 en 150 miljard dollar zullen liggen. De sportinfrastructuur voor het WK voetbal 2030 en de Afrika Cup 2025 alleen al zal naar verwachting tussen de 2 en 3 miljard dollar kosten. Daarnaast zijn er investeringen gepland in de spoorweginfrastructuur en de modernisering van hotels.

Lees ook: FIFA onthult ambitieuze plannen voor WK-stad Fez

Marokko ziet het WK als een unieke kans om zijn economie te stimuleren en zijn internationale imago te versterken. De grootschalige investeringen in infrastructuur moeten ervoor zorgen dat het land klaar is om de wereld te ontvangen in 2030.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team