Zoeken

Ceuta-crisis: Spaanse regering verdedigt Marokko

1 september 2024 - 14:40 - Wereld

©

De Spaanse regering heeft ontkend dat Marokko achter de recente toename van migranten zit die zwemmend Ceuta proberen te bereiken. Dit volgt op beschuldigingen door sommige media dat Marokko de migratiestroom zou hebben aangewakkerd.

"De Spaanse regering gelooft niet dat de massale aankomst van zwemmende migranten in Ceuta is georkestreerd door Marokko", meldt het Spaanse persbureau Europa Press, daarbij regeringsbronnen citerend.

Lees ook: Marokkaanse vrouw bereikt Sebta na vijf uur zwemmen (video)

Cristina Pérez Valero, de Spaanse regeringsafgevaardigde in Ceuta, onthulde tijdens een persconferentie dat er de afgelopen dagen "een aanzienlijke toename van immigratiepogingen" was geweest, met tot wel 1500 mensen die de grens probeerden over te steken.

Lees ook: Marokkaanse kinderen op bootje gevonden bij Sebta

Valero erkende de "extreem hoge migratiedruk", maar voegde eraan toe dat "in plaats van Marokko de schuld te geven, de Partido Popular de politiek opzij zou moeten zetten en met de regering zou moeten praten om te onderhandelen over artikel 35 betreffende de verdeling van minderjarige migranten". Ze benadrukte dat "de Marokkaanse autoriteiten nauw samenwerken om de personele middelen aan de grenzen te vergroten om de door Spanje teruggestuurde personen te beheren" en dat "zonder hun hulp de situatie nog complexer zou zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team