8 januari 2025 - 21:20 - Economie
De Chinese onderneming BTR New Material, wereldwijd actief in de productie van kathodes en anodes voor elektrische batterijen, gaat twee nieuwe fabrieken bouwen in Marokko.
De fabrieken komen in Tanger en moeten in 2026 operationeel zijn. Dit past in de strategie van Marokko om een belangrijke speler te worden in de snelgroeiende markt voor elektrische batterijen.
Lees ook: Chinese gigant BYD ziet af van bouw batterijfabriek in Tanger
Minister van Investeringen Karim Zidane sprak met Yang Shuzhan, vicepresident van BTR New Material, over de plannen. Beiden benadrukten "de gezamenlijke wens om van Marokko een strategisch centrum voor elektrische batterijtechnologie te maken." De gesprekken gingen over de voortgang van de bouw van een kathodefabriek, die begin 2024 van start ging, en de plannen voor een nieuwe fabriek voor de productie van anodes. Deze laatste komt in de Mohammed VI Tanger Tech City, een industrieel en technologisch complex dat is opgezet om buitenlandse investeringen aan te trekken.
Lees ook: Chinese megaprojecten in Marokko
Het totale project vertegenwoordigt een investering van 6 miljard dirham en zal meer dan 1100 hooggeschoolde banen opleveren. Marokko profileert zich hiermee als een belangrijke locatie voor de productie van elektrische batterijen en duurzame energie. BTR New Material kiest voor Marokko vanwege de moderne infrastructuur, de industriële integratie en de inzet voor de energietransitie.
Belastingfraude Marokko: artsen verraden door dure vakanties
Marokkaanse snelwegen in crisis
Drama voor Yahya Attiat-Allah in Egypte
Marokko kan miljoenen winnen op CHAN
Tweedehands auto’s populairder dan ooit in Marokko
Flinke klap voor Polisario
Chinese batterijgigant bouwt twee fabrieken in Marokko
Marokko-VS: handelsoorlog om PVC
Marokko treft antidumpingmaatregel tegen Turkse exporteurs
Marokko is toekomst van Europese auto-industrie
Tanger verliest fortuin door vertragingen
Gaspijpleiding Nigeria-Marokko: China doet mee!
Nieuwe belastingregels voor bedrijven in Marokko
Belastingdienst controleert influencers in Marokko