Zoeken

CMA CGM verhoogt prijs voor vervoer naar Marokko

18 september 2024 - 13:00 - Economie

©

De Franse rederij CMA CGM gaat vanaf oktober de prijzen voor het vervoer van auto’s met roll-on/roll-off schepen (RoRo) tussen Frankrijk en Marokko, Algerije en Tunesië verhogen. Dit is een gevolg van de gestegen brandstofprijzen sinds de laatste aanpassing van de brandstoftoeslagen.

De nieuwe toeslagen gelden voor het vervoer van personenauto’s, bestelwagens, kleine vrachtwagens en containers voor voertuigen (zowel geladen als leeg), evenals voor bouwmachines en import- en exportoperaties.

Lees ook: Algerijnse boycot: Tanger Med verliest Maersk en CMA CGM-schepen

Voor Marokko zullen de nieuwe tarieven voor volle en lege RoRo-containers vanaf 1 oktober 2024 respectievelijk 620 euro en 411 euro per stuk bedragen. Het verschepen van rollend materieel en bedrijfsvoertuigen kost 62 euro per strekkende meter. Voor het laden van personenauto’s en minibusjes vanuit Frankrijk wordt een prijs van 212 euro gehanteerd. Het zeetransport van diverse goederen kost 32 euro per kubieke meter.

Voor Algerije worden de tarieven voor het verschepen van containers met voertuigen en vrachtwagens vanaf 1 oktober 1147 euro per stuk voor geladen containers en 722 euro voor lege containers. Het transport van personenauto’s en kleine vrachtwagens kost 247 euro per voertuig, terwijl stukgoed 70 euro per kubieke meter kost. Voor bouwmachines, zoals wielladers, bulldozers en veewagens, wordt 149 euro per strekkende meter in rekening gebracht.

Lees ook: Boot Marokko: CMA CGM wil La Méridionale overnemen

In Tunesië zullen de tarieven voor volle en lege RoRo-containers respectievelijk 481 euro en 319 euro per stuk bedragen. Het verschepen van rollend materieel en bedrijfsvoertuigen kost 55 euro per strekkende meter. Het tarief voor het laden van personenauto’s en minibusjes bedraagt 185 euro, terwijl het transport van diverse goederen 29 euro per kubieke meter kost, zowel vanuit als naar Tunesische havens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team