Zoeken

Misbruik dienstvoertuig in Marrakech lijdt tot inbeslagname

27 augustus 2024 - 16:20 - Marokko

©

In Marrakech hebben de autoriteiten een dienstvoertuig van de gemeente Loudaya in beslag genomen. Dit gebeurde in het kader van een landelijke campagne tegen het misbruik van overheidsvoertuigen.

De auto werd aangetroffen op een vrije dag, buiten de reguliere werktijden. Een ambtenaar reed in de auto op de weg tussen Marrakech en Agadir. Volgens bronnen bekende de ambtenaar dat hij de auto voor persoonlijke doeleinden gebruikte en dat hij geen officiële opdracht had.

Lees ook: Overheidsauto’s in Marokko onder verscherpt toezicht

Blijkbaar was de auto bestemd voor gebruik door een van de vicevoorzitters van de raad, die ook op vakantie was in het buitenland. De ambtenaar had de auto zonder toestemming uit de gemeentegarage gehaald. De politie werd ingeschakeld en nam de auto in beslag. De auto is naar een gemeentelijke opslagplaats gebracht in afwachting van verdere juridische stappen.

Lees ook: Marokko bespreekt GPS-tracking overheidsvoertuigen

Eerder had minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit al een richtlijn uitgevaardigd aan gouverneurs en ambtenaren over het verstandig gebruik van overheidsvoertuigen, als onderdeel van maatregelen om het begrotingstekort aan te pakken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team