Zoeken

Dorpelingen in Zagora bouwen zelf brug na overstromingen

2 oktober 2024 - 13:00 - Marokko

©

Inwoners van drie dorpen in de provincie Zagora hebben zelf een brug gebouwd over de rivier de Draa, nadat de oude brug door de recente overstromingen werd verwoest.

De dorpen Ait Hammou, Abernous en Tamlalt waren sinds de instorting van de brug afgesloten van de overkant, waar zich overheidsgebouwen en het centrum van de gemeente Tamezmoute bevinden.

Lees ook: Stortregens Marokko: bruggen ingestort en bewoners geëvacueerd

De bouw van de nieuwe brug is een initiatief van lokale maatschappelijke organisaties, met financiële steun van inwoners en donateurs. De gemeente Tamezmoute heeft graafmachines beschikbaar gesteld en ook de lokale autoriteiten hebben meegewerkt.

Voorheen moesten de dorpelingen omlopen via bruggen in andere dorpen om hun administratieve zaken in Tamezmoute te regelen. De nieuwe brug verkort de reistijd aanzienlijk en maakt het makkelijker om de overkant te bereiken.

Lees ook: Nieuwe brug in Marokko stort vlak voor inhuldiging in

De inwoners van de drie dorpen hebben de autoriteiten nu gevraagd om de brug officieel te erkennen en een hoofdweg aan te leggen die hen verbindt met het centrum van Tamezmoute. Op die manier hopen ze een einde te maken aan hun isolement.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team