Zoeken

Eliesse Ben Seghir: "Vechten voor Marokko is ongelooflijk"

7 oktober 2024 - 14:40 - Sport

©

De Marokkaanse middenvelder van AS Monaco, Eliesse Ben Seghir, maakt indruk met sterke prestaties. Na een seizoen vol blessures is hij dit jaar weer helemaal terug.

Met twee doelpunten in de eerste wedstrijden is hij een belangrijke speler voor zijn club. "De coach wil dat ik me verder ontwikkel, vooral verdedigend," vertelt Ben Seghir. "Ik moet meer terugzakken en harder werken. Ook wil hij dat ik meer scoor en assists geef." De jonge voetballer heeft ambitieuze doelen voor dit seizoen. "Ik wil graag tien doelpunten maken en tien assists geven. Dat is een lastige opgave in de Ligue 1, maar ik voel dat ik stappen maak. Ik heb het vertrouwen van de trainer en de staf."

Lees ook: Eliesse Ben Seghir on fire: Marokkaan schittert

Ben Seghir is blij met zijn keuze om voor het Marokkaans elftal te spelen. "Het was een lastige beslissing, maar nu ik de knoop heb doorgehakt, voel ik me bevrijd. Zowel bij Monaco als bij Marokko heb ik het vertrouwen van de coach. Het is fantastisch om deel uit te maken van een team dat de halve finale van het WK heeft gehaald." De speelwijze van Marokko is anders dan die van Monaco, wat Ben Seghir als een leerzame ervaring ziet. "Het Afrikaanse voetbal is tactisch anders dan het Europese voetbal. Dat maakt me een completere speler."

Lees ook: Eliesse Ben Seghir, het fenomeen dat de Marokkaanse aanval verandert

De 19-jarige voetballer voelt zich thuis in het Marokkaans elftal. "Ik ben goed opgevangen door spelers als Achraf Hakimi en Nayef Aguerd. De sfeer in de groep is geweldig. De bondscoach van Marokko, Walid Regragui, heeft een andere stijl dan mijn trainer bij Monaco, Adi Hütter. Dat is ideaal voor mijn ontwikkeling. Ik probeer van beide trainers te leren." Eliesse Ben Seghir is onder de indruk van de Marokkaanse supporters. "Ze zijn ongelooflijk! Tijdens een wedstrijd op de Spelen zat het stadion helemaal vol. Vechten voor dit land is echt bijzonder."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team