Zoeken

Franse hotelketen vestigt zich in Marokko

14 oktober 2024 - 23:00 - Economie

©

De groei van het buitenlandse toerisme in Marokko en de dynamiek van de lokale markt trekken steeds meer hotels aan. Een Franse hotelketen heeft onlangs een filiaal geopend in Marrakech.

Caphotel betreedt de Afrikaanse markt. De Deret Groep, opgericht in 1947 door Robert Deret, een van de 500 rijkste mensen van Frankrijk, vestigt zich in Marrakech met zijn eerste hotelfiliaal buiten Frankrijk, genaamd Caphotel Maroc, meldt Challenge. Dit project past in de strategie van de groep om haar internationale aanwezigheid te versterken. Na Marrakech zal de groep haar activiteiten uitbreiden naar Casablanca en Tanger om te profiteren van de toename van het aantal buitenlandse toeristen in Marokko en de groei van de lokale markt.

Lees ook: Grote hotelgroep vestigt zich in Marokko

Caphotel werd opgericht in 1997 en heeft een kapitaal van 100.000 dirham. Het bedrijf wordt geleid door Asmaa Manni, directeur van de hotelactiviteiten van Caphotel. Deze Marokkaanse, geboren in Casablanca in 1966, is de echtgenote van Lucien Deret, zoon van Robert Deret. Ze heeft een schoonheidscentrum en een spa in Dar Bouazza. Vóór de oprichting van Caphotel investeerde de Deret Groep alleen in transport. Tegenwoordig is de groep actief in vijf sectoren: transport, logistiek, verpakking, vastgoed en hotellerie. Het heeft 7000 medewerkers en een omzet van 500 miljoen euro.

Lees ook: Historisch hotel in Marrakech verkocht

Deret is de achtste logistieke groep in Frankrijk. Het bedrijf exploiteert 70 magazijnen met een totale oppervlakte van meer dan 2 miljoen vierkante meter en bezit 16 hotels en 4 restaurants. Lina Deret, dochter van Asmaa, is de directrice.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team